Описівенту

«МОЗАЇКА» - Різдвяне музично-театральне дійство. Міжнародний творчий проект Уляни Горбачевської, що триває впродовж дев’яти років в Україні, Польщі та Німеччині. У січні 2019 року відбудеться у Львові  за підтримки посольства Республіки Литва в Україні та Leopolis Hotel.
«Мозаїка» – це поєднання архаїчного співу та сучасної музики, режисерських знахідок та композиторських інновацій, дизайнерських задумів та актуальної сценографії. Це проект, що дає нове дихання традиції сьогодні. Це проект, що дасть плоди в майбутньому. Щороку діти, співпрацюючи із зірками європейського рівня, утверджуються у своїй традиції та стають співтворцями її продовження.
Це занурення в тему Різдва, тему глибоку та багатовимірну.
В українській традиції зимові свята – це круговерть ритуалів, зустрічей, емоцій, подій. У ці дні природньо поєднується і сакральне з народним, і затишне із карнавальним. І саме це різноманіття дає поштовх для творчості, дає змогу щороку творити цікавий новий вислів, з року в рік заново відкривати приховані сенси Різдва.
У 2019 році зірковий концерт «Мозаїка» поєднає виконавців різних творчих світів - відомого актора українського кіно та театру Миколу Березу (головна роль у фільмі «Червоний»), легендарного саксофоніста Петраса Вішняускаса (гість цьогорічного фестивалю Leopolis Jazz Fest з його знаменитим Lithuanian jazz orkestra), знану співачку та актрису Уляну Горбачевську (проекти «Ультрамарин», «Антонич удома», «Альберт або найвища форма страти…). Співтворцями концертної містерії стануть найкращі львівські виконавці класичної музики: Ярина Горбачевська (альт), Оксана Литвиненко (віолончель), Анастасія Мякушко (віолончель). І, як завжди, у проекті «Мозаїка» звучатимуть дитячі голоси. Цього року це хор «Жайвір» (кер.Наталя Чмир-Козяр).
Акторська гра, академічне та джазове звучання інструментів, автентичний та хоровий спів – все це органічно поєднається в режисерському задумі Уляни Горбачевської.  

Також прозвучать  прем’єри: композиторське трактування  коляди «Чи вдома, вдома» Марії Олійник та творче прочитання творів «Не плач Рахиле», «Же ой як било» Уляни Горбачевської.

Концерт-дійство проекту «Мозаїка» планується зреалізувати
27 Січня , 19.00,  «Lem Station»  (трамвайне депо по вул. Сахарова).

Впродовж цих років «Мозаїка» подорожувала концертними залами та храмами України, Польщі та Німеччини.
У рамках проекту завше відбуваються неординарні події.
У 2014 р. під час трагічних подій на Майдані, де довкола панувала невідомість, в рамках проекту відбувся концерт «Музика Віри і Надії» в храмі св. Петра і Павла (за підтримки Тараса Добрянського).
У 2016 р. у співпраці з письменницею та художницею Христею Лукащук була видана книжка «Різдвяна Мозаїка».
У 2017 р. з ініціативи агенції АртПоле та підтримки фонду Жадана Уляна Горбачевська  нетодноразово побувала в Станиці Луганській, де провела співочі майстер-класи з обдарованими дітьми прифронтової території.
У 2018 діти зі Cтаниці Луганської приїхали до Львова, щоб заспівати разом з львівським хором «Жайвір» у різдвяному концерті проекту «Мозаїка».

Важливим аспектом проекту є освітня складова. Ще у 2001 році Уляною Горбачевською була започаткована зимова співоча студія, в котрій діти навчались давніх коляд, щедрівок та народних театральних дійств. Географія навчальної студії широка: Львів, Київ, Тернопіль, Дніпропетровськ, Донецьк, Станиця Луганська... З 2001 по 2018 в навчальному процесі було задіяно понад 200 дітей та підлітків. Найталановитіші залучались до концертів проекту "Мозаїка" та мали нагоду творити разом з такими зірковими музикантами та мистцями як:
Клаус Кугель, Петрас Вішняускас, Марк Токар, Володимир Бедзвін, Крістіан Рамонд, Домінік Вішняускас, Остап Сливинський, Остап Костюк, Олена Яременко, Микола Береза. У новому музичному та театральному орамленні  давні коляди та щедрівки перестають бути архівним матеріалом і починають звучати сучасно та навіть авангардно. Молоді співаки разом з досвідченими мистцями стають творцями чогось величного і нового, що можна сміло назвати  відновленням звязків між поколіннями чи живою традицією.

Запрошуємо спонсорів та меценатів до співпраці з проектом «Мозаїка».
Завдяки вашій підтримці ми зможемо розвивати справу популяризації унікальної співочої традиції України. Також і надалі творитимемо дуже актуальні музичні напрямки – поєднання автентичного співу та сучасної академічної музики, перетин народного звучання з европейською імпровізаційною музикою.
Ми і надалі презентуватимемо проектом Україну, як державу з глибокою співочою традицією та з новітніми проєвропейськими музичними напрямками.
«Мозаїка» – це те, що творить позитивний імідж України за її межами.

З нами вже співпрацювали та співпрацюють:
Посольство республіки Литва в Україні, Leopolis Hotel, Depo Lviv,
Посольство США в Україні, Анегція АртПоле.
Міжнародна молодіжна громадська організація YMCA-Lviv, Фонд Сергія Жадана.
Дізнатися більше сховати

Хто йде?

Всі відвідувачі
З Lviv
Друзі
Друзі(?)
Щоб побачити своїх друзів на заході, увійдіть через Facebook

Моїзустрічі

Завантажуйте мобільний додаток 2Event

Для організаторів та відвідувачів івентів:
  • Афіша подій та квитки онлайн
  • Список усіх відвідувачів
  • Знайомства та призначення зустрічей
  • Пошук попутників і співмешканців

Organizerinfo

івентів
відвідувачів

компанія:

Поділитись подією

Або надішліть запрошення своїм друзям.

Надіслати
Location
Appointment
Meeting place:
  • Tables
  • Tables
  • Tables
  • Tables
  • Tables
  • Tables
  • Tables
Date:
Date:
Comment:

Підписатися на знижки і анонси

Місто, яке мене цікавить

  • Lviv
  • Kharkiv
  • Dnipro
  • Odesa
  • Kyiv
  • Lviv
  • Kharkiv
  • Dnipro
  • Odesa
  • Kyiv

Категорії

Chat
Aleksandra Mironova
Odessa
online
Aleksandra
22:16
Hey. Do you want to go with me to the speech of Architects?
Aleksandra
22:17
Hey. Yes of course. This is my favorite band. just tell me a little about yourself first
Aleksandra
22:18
ok)) give me a minute...
Aleksandra is typing . . .
У вас вже є квиток на цю подію?

Перед тим як створити план поїздки та переглядати доступний транспорт, будь ласка, придбайте квиток на подію

Я буду на цій події Купити квиток
Вхід
Новий користувач? Зареєструватись
Зареєструватись
Читати
Якщо у вас вже є акаунт на 2Event - будь ласка, залогіньтесь. Вхід
Скинути пароль
Create password
Майбутня функція
Ця функція з'явиться найближчим часом.
На головну
Вітаємо
Ви успішно підписались на анонси та знижки від 2event. Приєднуйтесь до нас і в соц. мережах
Error
Wrong email
На головну
Виберіть місто
Виберіть країну
Add to Gallery